Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Κάνε ένα βήμα, να κάνω εγώ το επόμενο..

 

Αρχές Αυγούστου..Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού!Αυτό το καλοκαίρι, κάποιους τους βρήκε να παντρεύονται, άλλους να χωρίζουν, άλλοι απέκτησαν νέο μέλος στην οικογένεια τους, κάποιοι ερωτεύτηκαν, άλλοι απολύθηκαν από την δουλειά τους, άλλοι προσλήφθηκαν..τόσες διαφορετικές καταστάσεις, όσο διαφορετικοί είμαστε και οι άνιθρωποι μεταξύ μας..Η ζωή είναι γεμάτη χαρές και λύπες, στεναχώριες αλλά και χαμόγελα και όλα αυτά συμβάλλουν στο παζλ της καθημερινότητάς μας..

Σε όλα αυτά δεν είμαστε μόνοι μας..μπορεί ο καθένας να τα βιώνει με τον δικό του τρόπο, όμως υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που συμπάσχουν όπως είναι ο/η σύντροφος μας, η οικογένεια μας, οι φίλοι μας..

Κάποιες φορές τους χρειαζόμαστε για να  μπορέσουμε να "ξεκολλήσουμε" από μια κατάσταση, να την δούμε με πιο αντικειμενική ματιά..να αντιληφθούμε ότι κάθε κατάσταση ξεπερνιέται με μικρό ή μεγάλο κόστος..και ότι δεν είμαστε μόνοι μας..
Κάποιες φορές ζητάμε έμμεσα από τον άλλον να μας δείξει ένα δρόμο, να κάνει εκείνος ένα βήμα για να κάνουμε εμείς το επόμενο..

Σημασία έχει να προσπαθούμε να βρούμε λύση σε ό,τι μας βασανίζει, να σκεφτόμαστε ποιες είναι οι επιλογές, αλλά και οι ευκαιρίες οι οποίες μας παρουσιαζονται και να τις αξιοποιούμε κατάλληλα, χωρίς να αφήνουμε τον χρόνο να κυλάει..

Το πιο σπουδαίο είναι να αντιλαμβανόμαστε τι μπορούμε να κάνουνε από'δω και πέρα και όχι τι έγινε..γιατί αυτό που έγινε, δεν μπορεί να αλλάξει..Αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι το μέλλον και να το φτιάξουμε όπως εμείς επιθυμούμε, αρκεί να προσπαθήσουμε γι'αυτό..

Καλή συνέχεια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου