Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Οκτώβρης: Ο μήνας του καρκίνου του μαστού.

 Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας που παγκοσμίως είναι γνωστός για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του καρκίνου του μαστού. Σε όλον τον κόσμο, γίνονται δράσεις που αφορούν στην ενημέρωση των γυναικών σχετικά με την αναγκαιότητα της πρόληψης, τη σημασία της αυτοεξέτασης, μέσω της ψηλάφισης αλλά και τη σημασία που έχει για κάθε γυναίκα η πραγματοποίηση  μαστογραφίας και τεστ Παπ. Οι αριθμοί κάποτε κάνανε λόγο για εξετάσεις σε γυναίκες άνω των 45, ωστόσο, οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής που δεν περιμένουν κανέναν, έχουν ρίξει το όριο κατά πολύ.
 Πλέον, έχει αποδειχτεί ότι η εμφάνιση καρκίνου μπορεί να συμβεί  ακόμη και όταν χαλαρώνουμε από πιεστικές καταστάσεις και όχι μόνο τη στιγμή που τις ζούμε. Για παράδειγμα, γυναίκες που ζουν σε άσχημα οικογενειακά περιβάλλοντα έχουν εμφανίσει καρκίνο, όταν  τελικά κατάφεραν να απομακρυνθούν από αυτά και να ζήσουν μια πιο ήρεμη ζωή.
  Ο μήνας αυτός καλό θα ήταν να αποτελέσει την αρχή για όσες γυναίκες δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τέτοιου είδους εξετάσεις. Είναι απόλυτα δικαιολογημένη η ψυχολογική επιβάρυνση που προκαλούν οι ιατρικές εξετάσεις και τα ενδεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Είναι γνωστό, όμως, από την αρχαιότητα ήδη, ότι είναι καλύτερα να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε..
Οπότε, με αφορμή την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, ας αφιερώσουμε όλες για τους εαυτούς μας αλλά και για όλες τις γυναίκες που είναι σημαντικές στη ζωή μας λίγο χρόνο για εξετάσεις που μπορεί να αλλάξουν τη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου