Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Το "τρίτο" πρόσωπο...

Οι περισσότεροι αναζητούν στη σχέση τους την αποκλειστικότητα, τη συντροφικότητα και την αγάπη μέσα από το μοίρασμα συναισθημάτων και εμπειριών που αφορούν τους δυο τους...και μόνο! Υπάρχουν όμως και κάποιες σχέσεις που είναι πιο περίπλοκες, για παράδειγμα σχέσεις στις οποίες ένα άτομο δημιουργεί δεσμό με ένα άλλο άτομο που βρίσκεται ήδη σε μία ακόμη σχέση(παντρεμένο ή μη). Σε αυτά τα τρίγωνα οι ρόλοι του θύματος και του θύτη είναι ασαφείς, μπερδεύονται και αντιστρέφονται συχνά.
Το τρίτο πρόσωπο,στην περίπτωση που γνωρίζει για τη σχέση του συντρόφου του,συμβιβάζεται στην ιδέα πως τον/την μοιράζεται και δεν έχει την αποκλειστικότητα στη ζωή του/της κάτι που σε σχέσεις δυο ατόμων θεωρείται άκρως αφύσικο. Από την άλλη,το άτομο που βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο σχέσεις και δεν αποφασίζει να τερματίσει τη μία από τις δυο, συνηθίζει να χρησιμοποιεί προφάσεις για τους λόγους που του είναι αδύνατο να χωρίσει "εκμεταλλευόμενο" πολλές φορές την υπομονή και τα συναισθήματα του τρίτου προσώπου. Σε τέτοιες καταστάσεις βέβαια, δεν μπορούμε να διακρίνουμε αν το τρίτο πρόσωπο είναι το θύμα ενός ανθρώπου που δεν αποφασίζει να χωρίσει και να του δώσει όσα θα ήθελε ή ο θύτης που παρεμβαίνει σε έναν ήδη υπάρχοντα δεσμό. Ίσως να μην υπάρχει και σωστή απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα,σιγουρά δεν υπάρχει μόνο άσπρο-μαύρο.Ας μην ξεχνάμε πως η κάθε σχέση είναι εντελώς διαφορετική και υπάρχουν τριγωνα στα οποία το τρίτο πρόσωπο δεν γνωρίζει πως ο σύντροφος του έχει ήδη έναν δεσμό ή περιπτώσεις που ο σύντροφος αδυνατεί να πάρει διαζύγιο για ποικίλλους λόγους(οικογενειακούς,προσωπικούς,κοινωνικούς).
Σημασία έχει ο κάθε άνθρωπος να κάνει τις σωστές για εκείνον επιλογές, αυτές που θα τον κάνουν ευτυχισμένο και δεν θα θέσουν σε κίνδυνο τον προσωπικό του κώδικα αξιών και την ψυχική και σωματική του ισορροπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου